Misiunea Arsit
Sunteti aici :: Rezultate » Parerea ta conteaza » Transparenta decizionala

Transparenta decizionala

ARSIT își manifestă îngrijorarea cu privire emiterea actelor normative cu impact în domeniul fiscal, cu încălcarea dreptului contribuabilului de a fi informat și de a-și exprima punctul de vedere. Primul astfel de exemplu l-a constituit Ordonanța de Urgență nr. 84/2012, prin care s-a modificat termenul de plată pentru taxele și impozitele cu scadență 25 decembrie. Din păcate, o astfel de practică pare să se generalizeze, ținând cont de faptul că recenta Ordonanță de Guvern nr. 8/2013, care cuprinde un pachet de măsuri fiscale extrem de important, a fost publicată în termen de 3 zile de la data publicării proiectului, în lipsa oricărei consultări publice.

Ca reacție la această decizie, ARSIT a depus în data de 31 ianuarie 2013 la Ministerul Finanțelor Publice, în atenția domnului Ministru Daniel Chițoiu, scrisoarea care poate fi descărcată de aici.

Astfel, în data de 4 februarie 2013, ARSIT a transmis în comunicat de presă care poate fi accesat pe site-ul nostru: http://www.arsit.org.ro/04022013---og-82013-respectarea-transparentei-decizionale.html

Preluarile în presă ale articolelor pe această temă pot fi accesate prin acest link: http://www.arsit.org.ro/februarie-2013--og82013---respectarea-transparentei-decizionale.html

Drept răspuns la scrisoarea noastră, Ministerul Finațelor Publice a trimis către ARSIT în data de 3 aprilie, scrisoarea care poate fi descărcată de aici, prin care se specifică faptul că "in perioada 15-29 ianuarie 2013 s-au desfasurat la Bucuresti discutii cu reprezentantii Fondului Monetar International si ai Comisiei Europene si, in vederea finalizarii in bune conditii a acestora, a fost necesara elaborarea in regim de urgenta a masurilor fiscale preconizate a fi implementate in cursul anului 2013" De asemenea "referitor la solicitarea privind prorogarea termenului de intrare în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 8/2013 pentru modificarea și completarea Legii nr. 57/2003 privind Codul Fiscal și reglementarea unor măsuri financiar - fiscale, menționăm că o astfel de intervenție nu este posibilă în contextul dat, întrucât acest act normativ produce deja efecte și se află în acest moment în dezbaterea Parlamentului."

Cont membru


Nu esti membru ARSIT?

 
Multumim companiilor care lupta alaturi de noi pentru realizarea misiunii noastre
Forum
PayU


Taxpayers Association of Europe Membru al Taxpayers Association of Europe