Misiunea Arsit
Sunteti aici :: Promisiuni » Cerem transparenta

Cerem transparenta

(1)2012/09/793_262068_chest_xray[1].jpgCartea neagră și cartea albă - Vei alege RISIPITORUL și GOSPODARUL anului

Este evidentă lipsa de încredere a contribuabililor în capacitatea statului de a cheltui eficient banii. La fel de evidentă este însă și dorința oamenilor de a da bani cuiva care îi folosește eficient.

Gândește-te: între a plăti 1 leu ca impozit și a dona 1 leu unei organizatii caritabile ce preferi? Conform unui raport al UNICEF disponibil aici: http://www.unicef.ro/wp-content/uploads/unicef_nr._12_ro_final.pdf în anul 2008 această organizație a adunat fonduri în România pentru achiziționarea a 4,6 milioane de vaccinuri. În același an statul român, prin HG 357/2008 a aprobat programul național de imunizare în cadrul căruia s-a estimat un necesar de 2,5 milioane doze de vaccinuri pe an. Deci necesarul de vaccinuri al României pe un an ar fi putut fi asigurat din donații. Ai fi fost de acord să donezi bani statului român pentru achiziționarea de vaccinuri?

Pentru că intuim răspunsul proiectele noastre vizează transparentizarea modului în care statul cheltuie banii publici. Prin urmare anual vom publica:

  • Cartea NEAGRÄ‚ în care vom vota Risipitorul anului și
  • Cartea ALBÄ‚ în care vom vota Gospodarul anului.


ARSIT își propune întocmirea de fișe standardizate de prezentare într-o formă prietenoasă a conturilor de execuție bugetară pentru un grup de instituții publice. Tu, în calitate de membru ARSIT, vei vota care instituție și-a cheltuit banii mai eficient și transparent și ARSIT va publica rezultatele votului și le va face cunoscute factorilor de decizie care pot schimba ceva în modul de cheltuire a banului public.

Fiscul util și politicos - Vom căuta administrația de nota 10

Trimestrial ARSIT va adresa o întrebare unui grup de administrații fiscale, va acorda punctaje răspunsurilor pentru trei indicatori:

- Timp de răspuns;

- Amabilitate;

- Corectitudine răspuns

În baza punctajelor primite, ARSIT va afișa pe site primele cinci cele mai bune răspunsuri și va acorda diplome persoanelor care au răspuns. Membrii ARSIT vor decide prin vot care administrație a dat răspunsul cel mai util în modul cel mai politicos.

Tot membrii ARSIT vor vota răspunsul cel mai curios! ARSIT va acorda anual premiul `Fiscul util și politicos` acelei administrații fiscale care a avut cele mai multe note de 10 pe parcursul unui an de la membrii ARSIT.

Ne ajută să facem publică această informație pentru a sensibiliza autoritățile fiscale în raport cu modul în care instituțiile înțeleg să folosească banii publici în folosul informării contribuabilului.

Intră la Rezultate și vezi propunerile noastre. Devino membru si votează!


Simplitate și stabilitate - Vom milita pentru o legislație clară, utilă și stabilă

`Cu cât statul este mai corupt, cu atat va emite mai multe legi`. Conform acestei axiome a lui Tacit legislația unui stat trebuie sa fie simplă, clară și ușor de înțeles. Urmând acest principiu, este important sa ne sesizezi diferitele inadvertențe apărute în legislația existentă, fie că este vorba despre lacune în metodologie, fie că se vizează contradicții ale aspectelor fiscale prezente în legislația în vigoare. Pe baza observațiilor tale ARSIT va întocmi scrisori de comentarii prin care va sesiza instiuțiile competente pentru rezolvarea problemelor.

În doar 8 ani Codul fiscal s-a modificat de 67 de ori. Vino alaturi de ARSIT și luptă pentru o legislație clară, utilă și stabilă.

Comentarii
Cont membru


Nu esti membru ARSIT?

 
Multumim companiilor care lupta alaturi de noi pentru realizarea misiunii noastre
Forum
PayU


Taxpayers Association of Europe Membru al Taxpayers Association of Europe